Succesvolle aftrap gezondheidspad leefstijl: Breng leefstijl tot leven in de praktijk

Op donderdag 2 november vond de aftrap van het gezondheidspad leefstijl; Breng leefstijl tot leven in de praktijk plaats in de Ontmoeting. Een initiatief van Zorggroep Stroomz en THEMA. De 90 aanwezigen waren een mix van huisartsen, medisch specialisten, POH'ers, praktijkverpleegkundigen, PA’s en overig geïnteresseerden.

Sprekers

Na de opening door huisarts Lotte Derksen, gaf Yvo Sijpkens, Internist bij Haaglanden Medisch Centrum en Medisch adviseur bij Stichting je leefstijl als medicijn, een presentatie over Metabole disfunctie als basis voor leefstijlinterventie. Martin Bennis, Anesthesioloog bij de NoordWest Ziekenhuisgroep deelde zijn ervaring hoe succesvol leefstijlgeneeskunde in de medische praktijk kan zijn: prehabilitatie en Project Leefstijl 2022.

De avond werd afgesloten met een forumdiscussie onder leiding van Peter van Heesch, waarbij ook huisarts Shahied Mohamedhoesein en  leefstijlarts Hans van Kuijk aansloten.  De avond was een groot succes door het enthousiasme van de sprekers en de betrokkenheid van de deelnemers in de zaal. Ook hebben zich enkele geïnteresseerden gemeld om plaats te nemen in de werkgroep om leefstijl levend te maken in de praktijk.

Stappenplan Leefstijl