Start Langer Thuis Wijzer Geldrop Mierlo

Vanaf 31 oktober 2023 opent Langer Thuis Wijzer. Één informatiepunt op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor senioren in Geldrop-Mierlo. Met als doel: senioren en hun familie, mantelzorgers en doorverwijzers uit Geldrop-Mierlo zo goed mogelijk ondersteunen om langer prettig, veilig en zelfstandig thuis te wonen.

Alle informatie over welzijn, wonen en zorg op één plek

Bij Langer Thuis Wijzer kunnen senioren en mantelzorgers terecht met hun vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er voor thuis? Waar kan ik terecht voor een zinvolle invulling van mijn dag? Welke seniorenwoningen zijn er en hoe kom ik ervoor in aanmerking? Hoe vraag ik een zorgindicatie aan? Maar ook met andere vragen over welzijn, wonen en zorg zijn senioren welkom. Weten ze het antwoord op de vraag niet? Dan denken ze graag mee hoe ze toch verder kunnen helpen.

Binnenlopen op dinsdagmiddag of een mail sturen

Senioren met vragen kunnen gewoon binnenlopen bij Langer Thuis Wijzer. Langer Thuis Wijzer is te vinden in de Weeffabriek, Molenstraat 23 in Geldrop. Vanaf dinsdag 31 oktober iedere dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

Betrokkenen in Langer Thuis Wijzer

Langer Thuis Wijzer is een initiatief van Anna Ouderenzorg, Anna Ziekenhuis, Wooninc. en Vitalis. Samen met de partners Gemeente Geldrop-Mierlo, LEV Groep, Woonbedrijf, Stroomz en Savant Zorg hebben we veel kennis en mogelijkheden in huis als het gaat om lang prettig en veilig zelfstandig wonen. Langer Thuis Wijzer is partner in Onze Wegwijzer. Het nieuwe informatieloket binnen de gemeente waar iedere inwoner uit Geldrop-Mierlo terecht kan met zijn of haar vragen.

Optimaal benutten van mogelijkheden

De noodzaak om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en bijbehorende zorgvraag nemen toe. De samenwerkende partners in Langer Thuis Wijzer zien het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om de mogelijkheden die ze hebben vanuit de verschillende vakgebieden zo goed mogelijk te benutten en in te zetten. De gezamenlijke kennis is groot en de organisaties leren elkaar steeds beter kennen. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kunnen senioren beter en sneller geholpen worden naar een passende oplossing voor hun welzijns-, woon- en/of zorgbehoefte. Senioren zijn bij Langer Thuis Wijzer dus op de juiste plek voor een persoonlijk en compleet advies.