Passende labdiagnostiek goed voor patiëntervaring en lagere kosten

Binnen ons laboratorium is veel aandacht voor passende en zinnige laboratoriumdiagnostiek. Niet alleen van belang voor het leveren van passende zorg en bijbehorende lagere kosten, maar vooral ook voor de patiëntervaring. Want minder vaak bloed afnemen vinden de meeste patiënten prettiger.

Voorbeelden passende labdiagnostiek

  • Eerstelijns uitslagen zijn ook inzichtelijk voor de tweede lijn in het patiëntendossier in het ziekenhuis, hierdoor vragen specialisten minder onderzoeken aan.
  • Wanneer een patiënt met meerdere aanvraagbonnen tegelijk komt hergebruiken we materiaal en uitslagen. Iedere aanvrager krijgt zijn eigen uitslagen. Dubbel aangevraagde bepalingen worden maar 1x in rekening gebracht.
  • Met behulp van spertijden wordt onderzoek dat binnen bepaalde tijd opnieuw wordt aangevraagd niet opnieuw uitgevoerd. De oude uitslag wordt opnieuw getoond en niet opnieuw in rekening gebracht bij de patiënt.

Toekomstbestendige zorg in het Anna

In het Anna Ziekenhuis vinden we het belangrijk om de zorg toekomstbestendig te maken en betaalbaar te houden. Daarom zetten we de komende jaren actief in op het leveren van de best passende zorg voor onze patiënten met het programma ‘passende zorg’.

Meer weten?

Neem contact op met programmamanagers Joyce de Laat via j.de.laat@st-anna.nl of Robin de Ruiter via r.de.ruiter@st-anna.nl.