Ouders kunnen 24/7 een borstkolf huren in het Anna Ziekenhuis

Om kolven gemakkelijker en aangenamer te maken, kunnen ouders uit de regio vanaf maandag 27 februari 2023 een borstkolf huren via MYPUMP in het Anna Ziekenhuis. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Wij zijn daarmee de eerste plek in Zuid-Nederland waar ouders op deze manier een borstkolf kunnen huren.

Bij de ingang van de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis staan veertien kluisjes. In die kluisjes zitten borstkolven en kolfsets voor iedereen uit de regio. Ongeacht waar de baby is geboren. Ouders kunnen online een borstkolf reserveren en betalen. Daarna kunnen ze deze ophalen en (thuis) gebruiken. Wanneer het hen uitkomt: ook in het weekend en ’s nachts.

Gemak voor de ouder

“Voorheen konden ouders voor het huren van een borstkolf in de regio alleen terecht in een thuiszorgwinkel. Die winkel is ’s nachts, op zondagen en feestdagen gesloten”, vertelt verpleegkundige Evelien Rambach. Samen met verpleegkundige Marloes van Beek heeft ze ervoor gezorgd dat de borstkolven te huur zijn in het Anna Ziekenhuis. “MYPUMP zorgt voor de borstkolven en de online reserveringen. Is de voorraad bijna op? Dan vullen ze die weer bij”, legt Marloes uit. “Zo grijp je nooit mis. En voorkomen we dat ouders verschillende plekken af moeten rijden op zoek naar een beschikbare kolf.” Evelien vult aan: “En je kunt kiezen voor nog meer gemak. Want als je de kolf niet meer nodig hebt, kun je tegen betaling gebruikmaken van een ophaalservice.”