ELV en GRZ van Anna Zorggroep 24/7 open voor opnames

Oudere patiënten die op de Spoedeisende Hulp (SEH) zijn opgenomen, maar geen medisch-specialistische zorg (meer) nodig hebben, kunnen vanaf 1 februari direct doorstromen naar een herstel- of revalidatieplek. Zo krijgen ze de zorg die het best bij hen past. Dit is mogelijk doordat Anna Zorggroep de eerstelijns verblijf-bedden (ELV) en geriatrische revalidatie nu 7 dagen per week, 24 uur per dag opent voor opnames.

Voor wie

“Patiënten die geen medisch-specialistische zorg (meer) nodig hebben, maar wel tijdelijk een verhoogde zorgbehoefte of revalidatie-indicatie hebben, kunnen nu direct naar een tijdelijke herstel- of revalidatieplek in het ziekenhuis (ELV) of in revalidatiecentrum Heuvel”, legt Floor Kamerman, klinisch geriater uit. “Daardoor kan de patiënt direct aan zijn herstel werken en levert hij of zij geen spiermassa in.” Naast het voordeel voor de patiënt ziet Floor nóg een voordeel. “Er zijn dan meer bedden vrij voor patiënten die wel medisch-specialistische zorg nodig hebben. Zo krijgt iedereen de zorg die hij of zij nodig heeft.”

Zorgconsulent

Daarnaast zijn er op de SEH zorgconsulenten gestart, voor patiënten waarbij er geen indicatie is voor een ziekenhuisopname of voor revalidatie. “Diegene denkt mee met de patiënt en zijn of haar familie, over hoe de verhoogde zorgbehoefte op een andere manier opgevangen kan worden. Welke zorg is er bijvoorbeeld thuis mogelijk? We kijken dus verder dan de zorg in het ziekenhuis. Zodat ook deze patiënten sneller op de juiste plek terechtkomen.”

Het project valt onder het Centrum voor Acute Geriatrie en is een samenwerking tussen het Anna Ziekenhuis en Anna Ouderenzorg.