Bloedafname bij kinderen

We willen graag dat bloedafname bij kinderen zo fijn mogelijk is. Daarom hebben we een nieuwe werkwijze ontwikkeld. Dit hebben we gedaan met een werkgroep bestaande uit laboratoriummedewerkers, het medisch pedagogisch team, kinderverpleegkundigen en de kinderartsen van het Anna.

Met een goede voorbereiding, positief taalgebruik, afleiding en veel eigen regie maken we het onderzoek zo comfortabel mogelijk.

Een goede voorbereiding begint thuis

Daarom hebben we deze folder gemaakt. Hierin vertellen we hoe de bloedafname gaat en wat ouders/verzorgers kunnen doen om het kind goed voor te bereiden. Ook is er een wensenlijst die het kind vooraf in kan vullen.

Afleiding helpt

De vrolijke kinderkamer van het Anna is voorzien van een groot scherm met leuke filmpjes en het kind mag iets kiezen uit de afleidingsdoos, bijvoorbeeld de balansvogel.

De kinderkamer is overigens ook erg geschikt voor mensen met een beperking.

Een verdovingszalf of –pleister

Is een kind erg angstig? Dan kunt u als huisarts vooraf een verdovingszalf of –pleister voorschrijven, zoals EMLA of Rapydan.

Heeft een kind wat meer tijd en begeleiding nodig?

Dan kan er een afspraak gemaakt worden voor woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur. Dat kan via telefoonnummer: 040-286 4866. Als er geen extra tijd nodig is hoeft er geen afspraak gemaakt te worden.