ADHD diagnostiek nog steeds mogelijk in het Anna Ziekenhuis

De polikliniek Medische psychologie biedt diagnostiek en kortdurende behandeling (o.a. psycho-educatie) aan kinderen en jongeren bij wie sprake is van een vermoeden van AD(H)D. We hanteren korte wachttijden. U kunt rechtstreeks naar ons verwijzen via Zorgdomein. Klik op de link hieronder om meer te lezen over de verwijsroute en mogelijkheden die wij bieden.

Sinds januari 2023 is de AD(H)D-zorg in het Anna Ziekenhuis veranderd

U kunt nog steeds bij het Anna Ziekenhuis terecht voor diagnostiek bij een vermoeden van AD(H)D. Onze polikliniek Medische Psychologie heeft met ‘Een 10 voor de jeugd’ een meerjarencontract voor diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren. Alleen het contract met de polikliniek Kindergeneeskunde is niet verlengd.

Welke zorg bieden wij binnen onze polikliniek Medische Psychologie?

  • Diagnostisch onderzoek (o.a. intelligentieonderzoek en neuropsychologisch onderzoek).
  • Kortdurende behandeltrajecten gericht op psycho-educatie aan kinderen en jongeren en hun ouders.

Wie kunt u verwijzen?

  • Kinderen en jongeren van 6-18 jaar met een vermoeden van enkelvoudige AD(H)D uit de inkoopregio ‘Een 10 voor de jeugd’. Dit betreft de gemeenten Nuenen, Son en Breugel, Waalre, Geldrop-Mierlo, Helmond, Veldhoven, Deurne, Someren, Asten, Gemert-Bakel en Laarbeek.
  • Complexe comorbiditeit, waarvoor bijvoorbeeld een psychiatrisch consult of systeembehandeling geïndiceerd is, is helaas minder passend bij ons aanbod. Denk hierbij aan differentiatie tussen reeds vastgestelde ASS en AD(H)D of vechtscheidingsproblematiek naast kindfactoren.

Bij twijfel over de verwijzing kunt u altijd contact met onze GZ-psychologen opnemen via 040 286 4878 of via polimedischepsychologie@st-anna.nl.

Hoe kunt u verwijzen?

U kunt naar ons verwijzen via ZorgDomein. Ga binnen ZorgDomein naar:
GGZ/Jeugdzorg -> Geestelijke gezondheidszorg: Kinderen/jeugd (jonger dan 18 jaar) -> ADHD.
Hier kunt u ons vinden in het zorgaanbod.

Wij hanteren korte wachttijden. Voor informatie over de actuele wachttijden kunt u de Beschikbaarheidswijzer raadplegen.

Wie zijn wij?

Ons team kind-jeugd  bestaat uit twee GZ-psychologen Rosa Martens en Joyce van Vlerken en psychodiagnostisch medewerker Lonneke Koekkoek.