Geaccrediteerde nascholing oogheelkunde

Op 24 september organiseert THEMA samen met de vakgroep oogheelkunde een geaccrediteerde nascholing voor huisartsen, medische specialisten en overige geïnteresseerden.

Vanaf 17.15 uur ontvangst met een buffet in De Ontmoeting in het Anna Ziekenhuis waarna om 18.00 uur het programma zal beginnen. 

Presentatie: Vlekken en flitsen

Spreker: Mw. O. van den Nieuwenhof - Gishti, oogarts

Doelstelling: De huisarts leert de pathofysiologie en de belangrijke anamnestische aspecten bij de klacht van vlekken en/of flitsen. Ook de differentiaaldiagnose (bijv. migraine / netvliesscheur / netvliesloslating), het bijbehorende beleid, en de indicatie voor verwijzing worden besproken.

Presentatie: Behandeling van cataract; nieuwe ontwikkelingen

Spreker: Dhr. M. Elshout, oogarts

Doelstelling: De staaroperatie bestaat al lang, ontwikkelingen gaan evenwel onverminderd door. Aan de hand van casuïstiek een overzicht van diagnosestelling, logistiek en operatietechniek. Ontwikkelingen als de bilaterale operatie; presbyopie corrigerende lenzen en complicaties.

Presentatie: Het niet-traumatische rode oog

Spreker: Mw. M. Hendriks, oogarts

Doelstelling: De huisarts leert de belangrijkste oorzaken van het niet-traumatische rode oog, van onschuldig tot ernstig. De verschillende differentiaal-diagnostische groepen worden besproken. Bij de meest voorkomende aandoeningen wordt ingegaan op het oogheelkundig onderzoek en op de behandeling, inclusief verwijsbeleid.

Aanmelden

 

Ik ben 

24

SEP

17:15 - 21:00 Geaccrediteerde nascholing oogheelkunde